Hikmet Yazıları

Yazar : Filibeli Ahmet Hilmi, Hazıralaya: Ahmet Koçak
İsbn : 9755744290
Yayın Tarihi : Mayıs, 2005
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 454
Ölçü : 14 x 21,5 cm
Yayınevi : İnsan Yayınları
Bahsi Geçen : Ahmed Hilmi (Filibeli)

Bir dönemin aydınlığa kavuşturulmasında, bu zaman diliminde ya-şayan fikir ve edebiyat adamlarının hayatları ve eserleri üzerinde yapılan monoğrafik çalışmalar kadar, dönem içerisinde neşredilen gazete, mecmua gibi süreli yayınların bilinmesi ve araştırılmasının da büyük önemi vardır. Çünkü dönemin nabzı neşredilmiş olan yayın organlarında atar.
II. Meşrutiyet dönemi düşünürlerinden Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi’nin 1910 - 1912 yılları arasında yayınladığı haftalık Hikmet gazetesini araştırma konusu olarak seçmemiz de bu anlayışla olmuştur. Devrin fikir buhranı içinde materyalist, pozitivist düşünce taraftarları ve körü körüne Batı hayranlığına düşmüş sözde aydınlara karşı Sırât-ı Müstakim (Sebilürreşad) ile Hikmet gazetesinde birlikte mücadele etmişlerdir. Hikmet haftalık bir yayın olmasına karşılık Ahmed Hilmi tarafından “gazete” diye adlandırıldığı için, biz de eserimizde aynı ifadeyi kullandık.
Ahmed Hilmi Bey elli yaşlarında, ömrünün en verimli döneminde, tam olarak bilinemeyen bir sebepten hayata veda etmiş bir fikir adamıdır...

******Filibeli Ahmet Hilmi
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...